TakovoBerry

O Takovo Berry

Regenerativna bioloska poljoprivreda

Zadruga “Takovo berry” je specijalizovana za uzgoj visokožbunaste američke borovnice i okuplja proizvođače opredeljene da svoje zasade uzgajaju po principima “regenerativne-bioloske” poljoprivrede, što njihovim biljkama daje sposobnost za dug životni vek i mogućnost da proizvedu nutrijentima bogate, i zdrave plodove.

Dug život
Nutrijenti
Zdravi plodovi

Možemo za sebe da kažemo da smo pioniri ovakvog pristupa uzgoja borovnice u Srbiji.

Regenerative-agroculture
Our-plants.jpg
farm.jpg

Svoje zasade uzgajamo na specifičnom sunčanom brdskom lokalitetu Zapadne Srbije

Na zemljištu vulkanskog porekla, bogatom mineralima i biodiverzitetom, a umerena kontinetalna klima i sveže letnje noći daje našem voću izuzetan ukus, nutritivne vrednost i kvalitet.

Naš slogan je
"Uzgajamo hranu kao lek"

Pod kooperativom imamo 12h borovnice, preovlađuje uzgoj na bankovima-gredicama, kao i sorta ranog zrenja Duke. Imamo i neznatnu količinu sorte Draper. U pogledu diverzifikacije proizvodnje, u budućnosti planiramo da proširujemo zasade i tržistu ponudimo neke nove sorte kasnog vremena zrenja.

Svoje višegodisnje znanje i iskustvo donosimo kako iz sopstvenih, tako i iz renomiranih američkih i evropskih zasada i rasdnika borovnice. “Fall Creek Farm and Nursery” Oregon, “Sunset Valley organics - Oregon “, “Fall Creek Driesenplant Holland”.
Zadruga, kao i njeni kooperantni poseduju evropski standard u proizvodnji svežeg voća i povrća “Global Gap”, a bioloska zaštita borovnice omogućava proizvedemo plod “ bez ostataka pesticida”, što našim konzumentima garantuje potpuno bezbednu i ispravnu hranu.

Pod kooperativom imamo 20h zasađene borovnice